Chinese kalksteen als designelement in badkamer

Dat ook met natuursteen oogstrelende esthetische effecten kunnen worden bereikt, blijkt andermaal uit een project dat Castro-De Moor realiseerde in opdracht van Immo Holiday. In een landelijke woning, type cottage, plaatste het natuursteenbedrijf uit Deinze een lichtkleurige Chinese kalksteen in diverse grote en kleine formaten. De steen werd geleverd door Stone Senses dat mede-eigenaar is van verschillende natuursteenfabrieken in Azië.

Alvaro White

Het is al veel langer bekend dat in China prachtig natuursteenmateriaal wordt geproduceerd. Stone Senses heeft er een stevige voet aan de grond en biedt een bijzonder ruim aanbod waarin iedereen zijn gading vindt. Dat was ook het geval bij architect Stephane Boens uit Sint-Martens-Latem die in Dudzele een cottage ontwierp in zijn ondertussen wijd en zijd bekende landelijke architecturale stijl. Voor de bekleding van zowel de vloer als de wanden in de klassiek, maar tegelijk ook eigentijds ogende badkamer opteerde de architect voor een Chinese natuursteen die naar de naam ‘Alvaro White’ luistert. “In nauwe samenspraak met de architect hebben we de natuursteenplaten stuk voor stuk zelf geselecteerd”, vertelt Patrick Persyn van Immo Holdiay, het vastgoedkantoor uit Knokke-Heist dat al sinds 1962 een gevestigde waarde is in onder meer de verkoop en verhuur van appartementen, verzorgde vakanties aan zee en professioneel vastgoedbeheer. 

Design en hardheid

De keuze voor Alvaro White heeft niet alleen te maken met de esthetische kracht van de kalksteen. “Uiteraard speelt het design, dat overigens prachtig harmonieert met de bouwstijl van de woning, een voorname rol, maar ook de fysische kenmerken, waaronder de hardheid van de natuursteen, werden zorgvuldig mee in overweging genomen. We hebben uitstekend samengewerkt met Stone Senses dat ons gedetailleerde informatie heeft bezorgd en ons de kans heeft geboden precies die platen te selecteren die perfect geschikt waren om de badkamer in te richten. De plaatser is er bovendien uitstekend in geslaagd om de creatieve ideeën van de architect om te zetten in een opvallend en smaakvol ogend eindresultaat.”

Van klein tot groot formaat

De platen die werden verwerkt en geplaatst door het team van Castro De Moor maten gemiddeld 2,85 m x 1,25 m met een dikte van 1,6 cm. “In totaal ging het om 17 platen, goed voor een oppervlakte in natuursteen van +/- 60 vierkante meter. De ontwerper koos voor verschillende formaten, waarvan de grootste geplaatste platen voor de vloer een afmeting hadden van 1,25 m x 1.25 m). De kleinste afmetingen vinden we bij de verzaagde wandtegeltjes in de douches. Die meten 10 cm x 10 cm en zijn zodanig geplaatst dat ze een verrassend, maar zeer mooi visueel effect vormen dankzij de afwisselend horizontale en verticale tekening in de steen. Het design van de Alvaro White kalksteen liet dit immers perfect toe en was meteen ook één van de redenen waarom we voor deze natuursteen hebben gekozen.”

Meer info
www.stoneconsulting.eu
www.ceramico.be
www.immoholiday.be
Foto’s: © Jurgen De Witte