Keurmerk: Charter

Febenat-leden verbinden zich er toe om diens klanten producten te leveren die helemaal aan hun eisen beantwoorden, conform de heersende normen en reglementen, en voorzien van een CE-markering.

Febenat-leden bewaken constant de kwaliteit van de natuursteen. Zij sterven voortdurend het functioneren van het bedrijf te verbeteren, alsook de geleverde diensten aan de klanten.

Febenat-leden streven ernaar hun personeel zo goed mogelijk op te leiden via interne en externe opleidingen.

Febenat staat in permanent contact met partners die een verrijking van natuursteen kan betekenen. Febenat profileert zich in zoveel mogelijk commissies om een neutrale inbreng te geven rond natuursteen. Voor Febenat geldt immers dat er een toepassing is voor elke natuursteen.

Febenat heeft samen met het IDH een project uitgewerkt om een sociaal verantwoorde natuursteen op de markt te brengen. De organisatie TFT voert dit Responsible Stone Program uit. Het programma volgt de volledige keten van groeve tot verdeler. Alle punten in de keten krijgen een audit waar men streeft naar goede werk- en leefomstandigheden van de arbeiders.