Toepassing

Febenat motto:
“De juiste steen, op de juiste plaats, met de juiste afwerking en geplaatst door een specialist”

Op deze pagina kan U een algemene beschrijving terug vinden over het plaatsen van natuursteen en het onderhoud ervan. Het spreekt vanzelf dat dit een overzicht is en niet kan gebruikt worden als handleiding.
Volg dit motto en u moet zich geen zorgen maken. Gebruikt u toch niet de juiste steen op de juiste plaats, steek dan niet de schuld op de steen.

Plaatsing:

Bij elke levering van Febenat wordt een geel formulier meegegeven waarop plaatsingsvoorschriften worden beschreven in vier talen. Dit is een hulpmiddel. Een soort checklist en zeker geen leidraad of handleiding. Uw plaatser laat best enkele referenties zien om zijn competentie in het plaatsen van natuursteen te kunnen aantonen.

Onderhoud:

Onderhoud is in tegenstelling tot wat er wordt beweerd heel simpel. Reinigen met een keerborstel en klamme dweil. Af en toe een niet voedende zeep gebruiken. En vooral de steen “gebruiken”. Werk erop, loop erop en laat het leven. Hierdoor ontstaat de patina, of ouderdomsglans. Hoe sneller de patina op de steen manifesteert, hoe beter beschermd de steen is. Elk type steen heeft een eigen manier van onderhoud. Onze partners in onderhoud hebben een overzicht per type steen en zelfs per soort.